Carpaal Tunnel Syndroom (CTS) - Hydrodissectie

Carpaal tunnel syndroom is een vaak voorkomende beknelling van een zenuw in de pols. Dit treedt vaak op na overbelasting. Het probleem komt ook vaker voor bij diabetes, zwangerschap, overgewicht, schildklierproblemen en reuma.

Deze beklemming kan in de arm of hand leiden tot tintelingen, doofheid of krachtsverlies. Dit wordt meestal gevoeld in de duimregio en in de vingertoppen van de duim, wijsvinger en middelvinger.

In de loop van de nacht wordt U vaak wakker met een dove of tintelende hand. Het voelt ook aan of de hand stijf of opgezet is. Vaak worden de klachten minder als U de hand weer een paar minuten beweegt.

Ook met fietsen treden de klachten vaak op door de stand van de pols op de handvaten.

Als er meer druk op de zenuw komt, treedt krachtsverlies op. U kan dan dingen uit Uw hand laten vallen of doppen niet meer opendraaien.

  Als rust, een brace of fysiotherapie geen oplossing bieden voor het probleem, hoeft niet gelijk aan een operatie gedacht te worden.

  Wij verrichten hydrodissectie bij dit probleem. Onder geleiding van een hoge resolutie echosysteem wordt een kussentje van vloeistof om de beknelde zenuw gebracht. De druk op de zenuw wordt hiermee tenietgedaan. Na 2 dagen kunt u uw werkzaamheden hervatten. De klachten verdwijnen meestal 2 weken na de injectie.

  Er wordt afhankelijk van de situatie gebruik gemaakt van een suikeroplossing of een zoutoplossing om een kussentje van vloeistof rond de zenuw aan te brengen.

  Wij passen deze techniek ook toe bij:

  Cubitale tunnel syndroom

  Het Cubitale tunnel syndroom: de locatie van de beklemming van deze zenuw weet iedereen wel te vinden als het telefoonbotje in de elleboog.

  Deze beklemming kan optreden door overbelasting, ongeluk of standsverandering van de elleboog.

  Ook bij deze beklemming treden klachten van tintelingen, doof gevoel of krachtsverlies op. U voelt de klachten dan meestal in de pink en de ringvinger of aan dezelfde zijde in de onderarm. In een verder gevorderd stadium kunt U last krijgen van een klauwhand.

  Mortons neuroom

  Mortons neuroom: Hierbij heeft U klachten onder de voorvoet en dan vaak in het gebied van de derde, vierde of vijfde teen. Dit geeft veel klachten met lopen en zelfs in rust. Het betreft vaak een branderig, pijnlijk gevoel. De oorzaak is een goedaardige zwelling van een zenuw in de voet. Er is vaak sprake van een ontsteking. Het betreft vaak langdurige tot chroniciteit neigende klachten.

  Als breder en goed schoeisel en podologische zooltjes niet afdoende zijn, kan gekozen worden voor hydrodissectie.

   

  We kunnen niet te uitvoerig ingaan op alle locaties waar zenuwbeklemmingen in het lichaam kunnen optreden. Bovenstaande beklemmingen zijn vaak voorkomende beklemmingen, die wij vaak behandelen. OrthoClinic behandelt ook de minder voorkomende beklemmingen.

   

  Met ingang van 1 februari 2020 wordt er bij medisch specialistische behandelingen een eigen bijdrage gerekend voor het gebruik van de apparatuur. Voor Echogeleide Hydrodissectie rekenen wij de onderstaande eigen bijdrage.