Echogeleide injecties

Samen met onze arts verzorgen wij injecties onder echogeleiding. Injecties worden gebruikt voor diagnostiek en therapie. Wij werken alleen onder echogeleiding. De reden hiervan is dat het succespercentage van de gegeven injectie vele malen hoger is. Het mes snijdt aan twee kanten.
Enerzijds is er een duidelijke diagnose doordat de aandoening zichtbaar is op de echo en anderzijds injecteren we precies in de juiste structuur, in de juiste richting en op de juiste diepte. Hierdoor wordt de injectie op een veilige manier gegeven en kan desgewenst herhaald worden.

 

Meestal wordt geinjecteerd met kenacort. Kenacort behoort tot de groep geneesmiddelen die bijnierschors-hormonen of corticosteroiden worden genoemd. Natuurlijke bijnierschorshormonen remmen ontstekingen en overgevoeligheidsreacties. Kenacort wordt plaatselijk ingespoten bij veel aandoeningen waarbij plaatselijke ontstekings-verschijnselen een rol spelen, zoals bij gewrichtsklachten, slijmbeursontstekingen, peesschedeontstekingen, peesontstekingen, zenuwinklemmingen, jicht, reumatoide artritis etc..

 

 

 Een injectie bij een ontsteking kan de pijn snel verminderen. Daardoor kunt u het gewricht vaak beter bewegen en dat is goed voor het herstel. De injectie werkt gedurende enkele weken. Dit middel geneest de aandoening niet, maar zorgt dat u er gedurende enkele weken veel minder last van heeft. In de tussentijd kan de aandoening uit zichzelf of met behulp van fysiotherapie verbeteren. Ook kan er diagnostiek bedreven worden door middel van injecties. Door weefsel in te spuiten met een lokaal verdovingsmiddel kan er ook onderscheid gemaakt worden welke structuur verantwoordelijk is voor de pijn. Verder kunnen er problemen worden aangeprikt om ontstekingsvochtcollecties en bloedingen te laten afvloeien.

 

Injectiespreekuren

De injectiespreekuren bij OrthoClinic worden uitgevoerd door de samenwerking tussen een gespecialiseerde fysiotherapeut-echografist en artsen die gespecialiseerd zijn in echogeleide orthopedische injecties.

Locatie Dag Tijd
OrthoClinic Nieuw Lekkerland Dinsdag 14:00 - 15:00 uur
OrthoClinic Ameide Vrijdag 10:00 - 11:00 uur
OrthoClinic Leerdam Vrijdag 08:45 – 10:30 uur

Wij rekenen bij medisch specialistische behandelingen een eigen bijdrage voor het gebruik van de apparatuur. 

Voor Echogeleide injecties rekenen wij de onderstaande eigen bijdrage. 

Medisch specialistische behandeling Prijs
117 Echogeleide injecties met corticosteroïden €45 ,00
117 Echogeleide  injecties met hydrodilatatie € 55,00
121 Echogeleide Hydrodissectie € 55,00
117 Echogeleide injecties met hyaluronzuur € 242,00

Deze eigen bijdrage is niet te declareren bij uw verzekeraar. Hiervoor ontvangt u van ons een factuur.