Epte

De Echogeleide Percutane Therapeutische Electrolyse (EPTE) wordt gebruikt voor de behandeling van moeilijk of niet genezende peesproblemen. Door deze behandelvorm te combineren met een specifiek oefenschema kunnen pezen weer sterker en gezonder worden. Deze behandelvorm is afkomstig uit Spanje en sinds 2015 geïntroduceerd in Nederland.

 

Bij deze behandeling wordt een zeer dun naaldje onder echografische beeldvorming in de beschadigde pees gebracht. Vervolgens laat het EPTE apparaat via het ingebrachte naaldje een stroompje lopen gedurende 1 tot 3 minuten. Het is niet pijnlijk, hoogstens een onaangenaam gevoel. De pees wordt hierdoor vanbinnen “geëtst”. De zuurgraad van de pees wordt verandert, wat de genezing bevordert. Vervolgens krijgt u oefeningen mee, om deze tussen de behandelingen uit te voeren. De pees kan op deze manier weer gezond worden.

EPTE is een therapievorm bedoeld voor de behandeling van chronische peesproblemen die niet herstellen door andere therapievormen.  

 

De hieronder vermelde pezen behandelen we doorgaans met EPTE:

  • Hielpeesplaat (“hielspoor”)
  • Achillespees
  • Kniepees
  • Tenniselleboog en golferselleboog
  • Schouderpezen

 

Een behandelsessie duurt gemiddeld 15 minuten. Over het algemeen zijn 4 tot 6 behandelingen nodig om het gewenste resultaat in de pees te bewerkstelligen. Het is belangrijk dat u thuis de meegegeven oefeningen uitvoert tijdens de behandelsessie. Het resultaat van deze behandeling steekt boven veel bestaande behandelingen uit, wat chronische peesaandoeningen betreft.

 

Met ingang van 1 februari 2020 wordt er bij medisch specialistische behandelingen een eigen bijdrage gerekend voor het gebruik van de apparatuur. Voor EPTE  rekenen wij de onderstaande eigen bijdrage. 

Medisch specialistische behandelingen Prijs
116 Gebruik EPTE Apparatuur € 10,00

Deze kosten zijn niet te declareren bij uw verzekeraar. Hiervoor ontvangt u van ons een factuur.