Hoge Intensiteit LASER Therapie 

Onze praktijk werkt al 20 jaar met een laser.

Sinds 2016 hebben we echter de beschikking over een klasse 4 hoge intensiteit laser. Dit is een geheel andere techniek in vergelijking met de lage intensiteit laser, die we in het verleden gebruikte.

De hoge intensiteit laser (HILT: high intensity laser therapy) komt moeiteloos tot 7 centimeter diep in ons lichaam. Deze laser wordt gebruikt door chirurgen om te snijden tijdens het opereren. Door een aangepaste behandelkop, kan de laser ook gebruikt worden zonder te snijden.

 

Met de lage intensiteit laser kon slechts een paar millimeter diep behandeld worden en konden alleen huidaandoeningen en wonden behandeld worden.

Met de nieuwe laser kunnen allerlei aandoeningen van het bewegingsapparaat behandeld worden. Voordeel is dat een behandeling kort is en volledig pijnvrij. De resultaten zijn snel merkbaar.

Tot nu toe hebben we onder andere ervaring opgedaan met behandeling van verschillende artrotische gewrichten met goede resultaten.

Onder invloed van laserlicht treden onder andere pijnverlichting, biostimulatie, verbeterde doorbloeding, spierontspanning en ontstekingsremming op.

Laser therapie is vaak onderdeel van een behandeling.

 

Goede indicaties zijn:

 

Wij rekenen bij medisch specialistische behandelingen een eigen bijdrage voor het gebruik van de apparatuur. 

Voor het gebruik van laser apparatuur rekenen wij de onderstaande vergoeding. 

Medisch specialistische behandeling Prijs
115 Gebruik Laser Apparatuur € 20,00

Deze eigen bijdrage is niet te declareren bij uw verzekeraar. Hiervoor ontvangt u van ons een factuur.