Frozen shoulder – Hydrodilatatie Injectie

 Veel mensen worden geconfronteerd met de diagnose Frozen Shoulder (“bevroren schouder”). Het is een verkorting van het schouderkapsel, waardoor de beweeglijkheid van de schouder ernstig wordt gehinderd en pijnklachten vaak aanwezig zijn. U bent nauwelijks meer in staat uw arm te heffen. Dagelijkse bewegingen zoals haren kammen, b.h. bandje vastmaken, kleding aantrekken etc. zijn vaak moeilijk of onmogelijk. Liggen op de schouder is vaak niet mogelijk.

Het kan zonder oorzaak ontstaan, maar vaak is het een gevolg van een oude verkalking van schouderpezen, een val, ongeluk, operatie, suikerziekte of schildklierproblemen. Het vervelende van deze klacht is dat het herstel lang duurt. Anderhalf jaar pijn en bewegingsbeperking zijn vrij normaal voor deze klacht en voor de meeste mensen dus een nachtmerrie.

Het verloop van de klacht bestaat uit 2 fases:

  • in eerste instantie is er een forse ontsteking van het kapsel aanwezig met vaak forse pijnklachten en een verstoorde nachtrust.
  • in tweede instantie wordt de pijn meestal minder, maar blijft de schouder erg stijf en kunnen veel schouderbewegingen niet gemaakt worden. Ook ontstaan er vaak klachten in de nek en schoudergordel, omdat deze spieren het werk proberen over te nemen, wat vaak tot hoofdpijnklachten etc. leidt.

Fysiotherapie en medicijnen helpen vaak onvoldoende. De schouder doorbewegen onder anesthesie in een ziekenhuis is vaak een laatste redding en omstreden door de eventueel optredende complicaties. Het schoudergewricht injecteren met een medicijn is daarentegen wel effectief.

In onze praktijken passen we echogeleide hydrodilatatie van de schouder toe.

We injecteren een mix van vloeistoffen welke het verdikte en gekrompen kapsel laten uitzetten en waarbij verklevingen kunnen oplossen. In de meeste gevallen wordt direct na de behandeling al een sterke verbetering gezien van de beweeglijkheid. De pijn wordt minder. Hierdoor kan u de arm dus beter gebruiken. Dit bevordert het verdere herstel van de schouder.

De procedure wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd, duurt ongeveer 5 minuten om te voltooien en u kunt onmiddellijk daarna naar huis. De procedure is volledig veilig.

Door de behandeling hoeft u geen anderhalf jaar ellende mee te maken of langdurige pijnstilling te gebruiken.

 

Deze behandeling wordt wekelijks uitgevoerd door samenwerking van een arts met een echografist/fysiotherapeut. Er is dus zeer veel ervaring aanwezig met deze behandelmethode.

 

Injectiespreekuren

De injectiespreekuren bij OrthoClinic worden uitgevoerd door de samenwerking tussen een gespecialiseerde fysiotherapeut-echografist en artsen die gespecialiseerd zijn in echogeleide orthopedische injecties.

Locatie Dag Tijd
OrthoClinic Nieuw Lekkerland Dinsdag 13:30 - 14:30 uur
OrthoClinic Ameide Woensdag 10:15 - 11:15 uur
OrthoClinic Leerdam Vrijdag 08:45– 10:00 uur

Er wordt bij medisch specialistische behandelingen een eigen bijdrage gerekend voor het gebruik van de apparatuur. Voor Echogeleide injecties met Hydrodilatatie rekenen wij de onderstaande eigen bijdrage. 

Medisch specialistische behandelingen Prijs
129 Echogeleide  injecties met Hydrolitatie € 55.00

Deze eigen bijdrage is niet te declareren bij uw verzekeraar. Hiervoor ontvangt u van ons een factuur.