Shockwave

Een shockwave-apparaat zendt geluidsgolven uit met een dermate hoge trilling dat we het niet kunnen horen. Het effect is het laten ontstaan van een zeer gerichte schokgolf in ons lichaam. Deze schokgolf kan gebruikt worden om pijnlijke ongewenste kalkvorming in pezen te vergruizen, maar kan ook gebruikt worden om beschadigde pezen en spieren mee te behandelen. Door het verwijderen van kalkafzettingen in pezen, wordt shockwave-apparatuur vaak vergeleken met een niersteenvergruizer. Pijnklachten nemen vaak snel af.

 

Er bestaan 2 variaties van dit apparaat: radiale shockwave en gefocusseerde shockwave. Radiale shockwave veroorzaakt een drukgolf die voor de meeste blessures voldoende is. Gefocusseerde shockwave veroorzaakt een echte schokgolf, die toegepast wordt bij zeer grote kalkafzettingen, diepliggende blessures en zeer langdurende problematiek.

 

 Wij behoren tot de weinige praktijken, die met gefocusseerde shockwave werken. Alle behandelingen met shockwave vinden plaats onder echogeleiding. Op deze manier kunnen we op de millimeter nauwkeurig werken en is deze methode volkomen veilig.

 

In onze praktijken maken we gebruik van 2 radiale en 2 gefocusseerde systemen. We zijn lid van de Nederlandse Vereniging voor Musculoskeletale Shockwave Therapie (NVMST) en hebben praktijken met een 6-sterren waardering.

 

Wat kunnen we behandelen met Shockwave therapie?

 

  • Kalkafzettingen in de pezen van het schoudergewricht en andere peesproblematiek
  • Tennis en/of golferselleboog
  • Kalkafzettingen in de pezen van het heupgewricht
  • Kniepeesproblematiek
  • Shin splints
  • Achillespeesaandoeningen
  • Voetplaatproblemen
  • Behandelen van “spierknopen” in de nek en de rug
  • Behandelen van verharde plekken onder de huid ten gevolge van o.a. oude bloedingen

 

Onze praktijk zet shockwave vaak pas in bij pijnklachten die langer duren en bij moeilijk behandelbare klachten. Voor sommige klachten schiet fysiotherapie te kort en hier kan shockwave een oplossing bieden. Voor het verwijderen van kalkafzettingen in pezen, die pijnklachten of blokkades geven is het de eerste keuze.

Met ingang van 1 februari 2018 wordt er bij medisch specialistische behandelingen een vergoeding berekend voor het gebruik van de apparatuur. Voor Shockwave  rekenen wij de onderstaande vergoeding. Het gebruik van Echografie in deze behandeling is gratis.

Medisch specialistische behandeling Prijs
112 Gebruik RSWT Shockwave Apparatuur € 25,00
113 Gebruik ESWT Shockwave Apparatuur € 35,00
114 Gebruik RSWT & ESWT Shockwave Apparatuur € 35,00
119 Echografisch Onderzoek als onderdeel van medisch specialistische behandeling Gratis

Deze kosten zijn niet te declareren bij uw verzekeraar u ontvangt van ons daar een factuur voor.